Mummon maustekakku
Klassisen maustekakun reseptin kanssamme jakoi Tuula Haikonen
Ainekset
(kkp=kahvikupillinen)
4 kkp Krannin tilan vehnäjauhoja
3 kkp sokeria
1,5 tl soodaa
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1,5 kkp maitoa
1,5 kkp voisulaa + 0,5 tl maustepippuria
2 Friida-munaa
Sekoita kuivat aineet puuhaarukalla.
Lisää muut aineet.
Paista kakkua voidellussa ja korppujauhoitetussa (vehnäleseet sopivat hyvin korppujauhojen sijaan) vuoassa ensin 200 asteessa kunnes kakku vähän kohoaa ja jatka sitten paistamista 175 asteessa. Kokonaispaistoaika on noin tunti tai kunnes kakku on kypsä.
Ainekset
(kkp=kahvikupillinen)
4 kkp Krannin tilan vehnäjauhoja
3 kkp sokeria
1,5 tl soodaa
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1,5 kkp maitoa
1,5 kkp voisulaa + 0,5 tl maustepippuria
2 Friida-munaa
Sekoita kuivat aineet puuhaarukalla.
Lisää muut aineet.
Paista kakkua voidellussa ja korppujauhoitetussa (vehnäleseet sopivat hyvin korppujauhojen sijaan) vuoassa ensin 200 asteessa kunnes kakku vähän kohoaa ja jatka sitten paistamista 175 asteessa. Kokonaispaistoaika on noin tunti tai kunnes kakku on kypsä.
Kommentit
Lähetä kommentti