FRIIDAA KOOKOS-CURRYKASTIKKEESSA

Jos olet koskaan miettinyt miten valmistaa Friida-kanaa, tässä yksi oivallinen tapa siihen. Munintarotuisen kanan liha ja koostumus eroaa broilerista ja kuivahtaa helposti uunissa kokonaisena valmistettuna. Se soveltuukin parhaiten patoihin, kettoihin ja kastikkeisiin, sekä tietysti perinteiseen viillokkiin.

2 Friida-kanaa (à n. 900g)

1 iso sipuli (kuorittu, puolitettu)

6 valkosipulinkynttä (kuorittu, litistetty)

100g palsternakkaa isoina paloina

100g selleriä isoina paloina

100g persiljanjuurta isoina paloina

30g tuoretta inkivääriä kuorittuna

6 kaffirlimetinlehteä

1 tuore chili halkaistuna

5 maustepippuria

10 mustapippuria

4 l vettä



2 dl kookoskermaa

1 rkl punaista Redang-currytahnaa

2 rkl makeaa, punaista paprikajauhetta (ns. unkarilainen variantti)

maizenaa ja tilkka vettä suurustamiseen

suolaa

tuoretta limettiä lohkoina

tuoretta korianteria



Laita Friidat kattilaan sipulin, valkosipulin, juuresten, inkiväärin, kaffirlimetin chilin ja pippureiden kanssa. Kaada päälle vettä, kunnes peittyvät. Anna poreilla miedolla lämmöllä 4-5 tuntia.

Nosta Friidat kattilasta, siivilöi liemi ja keitä sitä kasaan kunnes jäljellä on n. 1 litra. Lisää joukkoon currytahna ja paprikajauhe, sekä kookoskerma. Suurusta maizenalla.

Riivi Friidoista lihat ja paloittele tai revi ne pieneksi. Lisää kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla suuhun sopivaksi.

Tarjoile esim. höyrytetyn couscousin tai riisin kanssa. Koristele annos limetillä ja tuoreella korianterilla.

Kommentit

Suositut tekstit