Syksy tulee! Valmista paahtopaistista maistuva ateria
Syksy ja viilenevät kelit houkuttelevat uuniruokien, patojen ja paistien valmistukseen.
Tällä ohjeella valmistat naudan paahtopaistin helposti ja herkullisesti. Eggspressin koekeittiössä uuniin pääsi Jokinotkon karjatilan luomunaudan paahtopaisti.
Poista paistista tarvittaessa kalvot ja paista pinnat kiinni kuumalla pannulla.
Mausta pinta (savu)suolalla ja mustapippurilla. Siirrä paisti öljytyn vuoan pohjalle.
Lisämakua saat kun teet paistille timjamipedin ja -peiton.
Paista uunissa n.120-150 asteessa niin kauan kunnes paistomittari näyttää 57-59 astetta (medium) tai jos haluat paistisi kypsäksi asti, 62-65 astetta.
Paisti on parhaimmillaan kun sen antaa paistamisen jälkeen levätä foliossa. Lihan sisälämpö nousee vielä foliossa, joten uunissa paisto kannattaa jättää asteikon alarajalle.
Kastike
Siivilöi paistoliemi kasariin, lisää pieneksi pilkottu sipuli ja lopuksi kerma.
Keitä kunnes kastike sakenee.
Paistoliemi yleensä riittää mausteeksi, mutta kastiketta voi tarvittaessa maustaa oman maun mukaan.
Tarjoile kauden kasvisten kera.
Tällä ohjeella valmistat naudan paahtopaistin helposti ja herkullisesti. Eggspressin koekeittiössä uuniin pääsi Jokinotkon karjatilan luomunaudan paahtopaisti.
Tarvitset:
Naudan paahtopaisti
Suolaa
Mustapippuria
Timjamia
Öljyä vuokaan
Kastikkeeseen:
Lihan paistoliemi
1 sipuli
1 prk (2dl) kermaa
Lihan valmistus
Mausta pinta (savu)suolalla ja mustapippurilla. Siirrä paisti öljytyn vuoan pohjalle.
Lisämakua saat kun teet paistille timjamipedin ja -peiton.
Paista uunissa n.120-150 asteessa niin kauan kunnes paistomittari näyttää 57-59 astetta (medium) tai jos haluat paistisi kypsäksi asti, 62-65 astetta.
Paisti on parhaimmillaan kun sen antaa paistamisen jälkeen levätä foliossa. Lihan sisälämpö nousee vielä foliossa, joten uunissa paisto kannattaa jättää asteikon alarajalle.
Kastike
Siivilöi paistoliemi kasariin, lisää pieneksi pilkottu sipuli ja lopuksi kerma.
Keitä kunnes kastike sakenee.
Paistoliemi yleensä riittää mausteeksi, mutta kastiketta voi tarvittaessa maustaa oman maun mukaan.
Tarjoile kauden kasvisten kera.
Kommentit
Lähetä kommentti