Friidan paras possupata

Kun raaka-aine on kohdillaan, on vaikea epäonnistua. Tässä käytin Vallan maukkaan possun ulkofilettä ja ai että miten mureaa ja maukasta liha onkaan! En ole vielä kohdannut ihmistä, jolle tämä possupata ei olisi maistunut. Tässä postauksessa on ihan perusversio padasta, mutta sitä on helppo muokata omaan makuun käyttämillään mausteilla ja esimerkiksi syksyisin lisään tähän vähän omenasosetta ja tuoretta kotimaista omenaa paloina. Padan seurana oli tietysti SuperPottua, ravinnerikasta ja herkullista perunaa keitettynä ilman sen suurempia kommervenkkejä.

Lihasta tulee oikein mureaa kun padan malttaa antaa hautua rauhassa


Pataan tarvitset: 


Vallan maukas possun ulkofile 800g
Yksi iso tai kaksi pientä sipulia
Iso porkkana
Vettä
1 rkl Krannin tilan vehnäjauhoja
Laakerinlehti
Kokonaisia mustapippureita
Lihaliemikuutio
Suolaa maun mukaan
Salainen ainesosa: loraus kahvia
Loraus kermaa
Voita paistamiseen

Pakastettu file kannattaa ottaa sulamaan jo edellisenä päivänä. Sulatin sitä yön yli jääkaapissa ja nostin huoneenlämpöön reilusti ennen valmistusta. Leikkasin fileen reiluiksi paloiksi ja ruskistin ne voissa padassa. Ruskistus on hyvä tehdä kahdessa erässä, jotta palat mahtuvat tasaisesti padan pohjalle. Voissa ei kannata säästellä. Tulee kaunis väri ja erinomainen maku!
Lihojen ruskistuksen jälkeen kuullotin sipuleita hetken samassa rasvassa kuin lihojakin. Sitten lihat takaisin pataan sipulien kaveriksi, ruokalusikallinen Krannin tilan vehnäjauhoja päälle ja nopea kierittely edelleen siinä samassa rasvassa. Tässä vaiheessa lisäsin vettä sen verran että lihapalat melkein peittyvät. Lopuksi mausteet perään ja sitten pitää vaan malttaa antaa padan olla ja muhia rauhassa. Eikä pidä unohtaa salaista ainesosaa! Lihasta tulee mukavan mureaa sillä aikaa kun perunat kiehuvat. Kun perunat olivat kypsyneet tarkistin suolan ja lorautin vielä hiukan kermaa joukkoon. Avot!

Aterian kruunasi Paijan tilan luomuruisleipäset lämmitettyinä, päällään Peltolan kirnuvoita ja jos oikein innostuu, niin leipä kannattaa kastaa liemeen.


Kommentit

Suositut tekstit