Täytetty niittybroilerinrinta, ohratto, porkkanapyre ja omenakuohujuomasabayon


Täytettyä niittybroilerinrintaa 
6 kpl broilerinrintaa
1 kananmuna
0,5 dl kermaa
suola / rouhittua valkopippuria
raastettua sitruunan kuorta
1 rkl öljyä
1 rkl currya

  1. Lämmitä tilkka öljyä kattilassa ja lisää curry. Anna jäähtyä
  2. Hienonna broilerinfilee kutterissa tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kananmuna, kerma ja mausteet.
  3. Nuiji broilerinfilee ohueksi levyksi tuorekelmun sisällä. Levitä nuijitun / maustetun fileen päälle kerros maustettua broilerimureketta. Rullaa kääröt napakoiksi pötköiksi tuorekelmun avulla. Kypsennä vesihöyryssä. ( Sisälämpö n. 66°C )
  4. Anna vetäytyä n. 10 min.
  5. Paista pannulla voissa broileriin kaunis pinta.

Ohratto
2 dl Krannin Tilan rikottuja ohrasuurimoita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl valkoviiniä
loraus oliiviöljyä
4-5 dl kanalientä (kuutiokin käy)
suolaa ja pippuria
nokare voita tai kourallinen raastettua parmesaania

  1. Silppua sipulit pieneksi ja kuullota niitä hetki tilkassa oliiviöljyä.
  2. Lisää joukkoon ohrasuurimot, pyörittele hetki.
  3. Kaada sekaan valkoviini ja anna haihtua. Kaada kattilaan noin 1 dl kanalientä kerrallaan ja pienennä lämpöä.
  4. Hämmennä aina välillä ja lisää nestettä noin desilitra kerrallaan, kunnes edellinen neste on imeytynyt ohraan. Jatka näin, niin kauan kunnes ohra on kypsää, mutta ei mössöä, vaan napakkaa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää juuri ennen tarjoilua joukkoon nokare voita tai parmesaania tai molempia ja tarjoile.                                                                                   Rikotun suurimon kypsennykseen menee noin 20–30 minuuttia.

Porkkanapyre
4 kpl porkkanaa
50 g ruskistettua voita
suolaa


  1. Keitä paloitellut porkkanat pehmeiksi vesitilkkasen kanssa kannen alla.
  2. Soseuta ne ruskistetun voin kanssa sauvasekoittajalla.
  3. Paseeraa sose siivilän läpi.


Omena-kuohujuomasabayon
4 kpl keltuaisia
2 dl omena-kuohujuomaa
20 g salottisipulia
suola / rouhittu mustapippuri
sitruunan mehu / raastettua kuorta


  1. Laita kattilaan omenajuoma, sipuli ja mausteet.
  2. Keitä puoleen ja siivilöi teräskulhoon.
  3. Lisää vähän jäähtyneeseen nesteeseen keltuaiset.
  4. Kypsennä vesihauteessa tai teräskattilassa koko ajan sekoittaen kunnes seos saostuu.
  5. Mausta sitruunalla.

Kommentit

Suositut tekstit