Finn Angus Jauhelihapihvi, juuresmuusi ja valkosipulikurkkutsatsiki

















Finn Angus Jauhelihapihvi

500 g   Finn Angus Jauhelihaa
100 g   freesattua sipulia
1 dl     kuohukermaa
0,5 dl   korppujauhoja                           
1        kananmuna
suola / rouhittu mustapippuri
100 g Vatajanrannan Vuohitilan Kutunjuustoa
kuohukermaa

1.  Kypsennä pilkottu sipuli pannulla.
2.  Turvota korppujauhot kermassa ja lisää joukkoon suola, mustapippuri ja jäähtynyt sipuli.
3.  Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita massa tasaiseksi.
4.  Lisää kananmuna. Sekoita massa ja muotoile pihvin mallisiksi.
5.  Notkista kutunjuusto kermalla kreemimäiseksi. Jaa täyte jauhelihapihvien sisälle.
6.  Paista pihveihin kaunis väri pannulla ja kypsennä loppuun uunissa. ( Sisälämpö 66°C )

Juuresmuusi

500 g jauhoista perunaa
2  porkkanaa
1  palsternakka
           voita

1. Kuori juurekset. Paloittele ja keitä kypsäksi vähässä suolalla maustetussa vedessä. Säästä keitinliemi.
2. Survo juurekset voin kanssa tai käytä                          sähkövatkainta. Ohenna keitinliemellä.

”Valkosipulikurkkutsatsiki”

2 dl    maalaisjukurttia
100 g valkosipulikurkkua
2 kpl  valkosipulinkynttä
rouhittua mustapippuria / suola
tuoretta minttua

1. Pilko kurkut kuutioiksi ja valuta siivilässä.

2. Lisää jukurtin joukkoon kuutioidut kurkut, hienonnettu valkosipuli, mausteet sekä hienoksi hakattu minttu.

Kommentit

Suositut tekstit