Kun varjot pitenevät niin aurinko paistaa korkeammalta - Kevätaurinko löytää risukasankin

Tiedättekös mikä lämmittää pienen sometyöläisen mieltä talven pakkasten jälkeen jopa enemmän kuin kevätaurinko (joka sekin on ihan ihana)?

Ihmiset.
Yhteisöllisyys, sitoutuminen, suosittelut ja jaot, kehittämisideat. Se, että avoimuus ja rehellisyys kannattavat.

Eggspress-jengimme koostuu positiivisista tulevaisuuteen suuntautuneista ihmisistä. Ihan poskia kuumottaa kun ajattelee hulvatonta huumoriamme, jota messengerissä viljelemme. Messengerissä siksi, että harvoin oikeasti näemme toisiamme.Jenni ja Jyri asuttavat Keiteleellä hiilinegatiivisuuteen tähtäävää karjatilaa, rapsuttelevat aaseja ja kuljettavat erinomaista ruokaa Keski-Suomen, Savon ja Pohjois-Karjalan ihmisille. Painavat älyttömän pitkää päivää ja repivät selkänahkaansa.


Johanna ja Mikko hautautuvat korpeen, Hirvikorpeen, ja ihmettelevät villiä luontoa ilveksineen ja susineen. Ajavat pitkää matkaa kanalalle (onneksi on kanalanhoitaja, ei tarvitse joka päivä ajaa), ylläpitävät Eggspressin "keskusvarastoa" ja kuljettavat erinomaista ruokaa Etelä-Suomen ja Lapin ihmisille. Ajopäivinä näkevät toisiaan hetken aamulla ja ehkä illalla jos kotivuorossa ollut on vielä hereillä kun ajovuorossa oleva palaa reitiltä.


Tätä kirjoittava Friida istuu neljän seinän sisällä tunnin ajomatkan päässä keskusvarastolta (kuulostaa niin hienolta että pakko käyttää toistamiseen tätä sanaa) ruutua tuijottaen, kelloa ei niinkään. Tunnustan, aika useinkin tulee vastattua asiakkaille yöpuvussa peiton alla. Ja Albert, joka ei fyysisesti ole niin kauhean kaukana sieltä korvesta, kulkee päivätöihin pitkiäkin matkoja ja vapaa-ajallaan on tullut kehittäneeksi ihan ainutlaatuisen nettitilaussysteemin.

Tämän tiimin ympärille on syntynyt yhteisö, joka jaksaa hämmästyttää kerta toisensa jälkeen. Mikko ja Johanna aloittaessaan tämän yrityksen tekivät tietoisen päätöksen avoimesta ja rehellisestä viestinnästä. On täysin mahdollista, jopa todennäköistä, että toisenlaisella strategialla olisimme tilanteessa, jossa auton peräkontin kolikkokassaksi ei riittäisi yksi munakenno. Ehkä niitä tarvittaisiin kaksi, jopa kolme. Kuka tietää. Mutta avoimuus on kannattanut ja se tekee myös asiakaspalvelutyöstä helpompaa. Me olemme sitä mitä sanomme olevamme. Kaikkine heikkouksinemme ja myös vahvuuksinemme. Raadollisen rehellinen yritysviestintä ei sovi kaikille. Ei myöskään kaikille asiakkaille. Varmasti moni on tippunut matkan varrella munataksin, lähiruokamobiilin, tai kauppa-auton kyydistä.

Alkuvuosi oli niin hankala että se oli viedä mehut optimistisemmastakin optimistista. Mutta mehuja keitellään ahkerasti lisää, vielä ei mehumaijan pohja näy. Harvoin saa suomalainen pienyrittäjä kohdata tilannetta, jossa annettuaan "tulosvaroituksen" asiakkaat yhdistävät voimansa, nostavat liput salkoon ja rientävät tukemaan yrittäjää leveänä rintamana sen sijaan että alkaisivat etsiä korvaavaa palvelua. Ei liene edes tarpeellista sanoa kuinka kiitollisia olemme.


Uusi tilaussivu on nyt totta!

Asiakkailta saamamme tuki potkii meitä eteenpäin. Suurin ponnistus on ollut uuden tilaussivun avaaminen. En nyt Iisakin kirkkoon vertaisi, mutta kyllä sitäkin odotellessa varmasti joku on kyydistä tipahtanut. Nyt voisikin kiivetä takaisin rattaille, sillä sivu on toiminnassa ja ai että miten paljon helpompaa tilaaminen entiseen nähden onkaan!

Kuten aiemmin mainitsin, Albert on kehittänyt ihan ainutlaatuisen tilaussysteemin, jonka toiminnallisuuksia suunnitellessamme olemme kuunnelleet asiakkaidemme toiveita ja tarpeita. Sivu ehdottaa nyt automaattisesti kirjautujan aiemmin käyttämiä pysäkkejä, tuotetiedot näkyvät tilausta tehdessä, tuotteet on lajiteltu kategorioihin helpomman selattavuuden aikaansaamiseksi ja tilausta tehdessä näkyvät vain ne tuotteet, joita sillä hetkellä varastosta löytyy. Sivuston päivittäminen jatkuu edelleen ja tulossa on ainakin lisää tuottajaesittelyjä sekä englannin- ja mahdollisesti myös ruotsinkielinen esittely.

Uusi sivu löytyy osoitteesta https://eggspress.fi


Kevättä kohti!

Olemme korvat auki ja tuntosarvet pystyssä myös jatkossa. Jokainen saamamme kehitysidea ja kommentti luetaan, ja jokaisen idean ääreen pysähdytään. Kaikki niistä eivät luonnollisestikaan päädy toteutusasteelle, osa taas nopeastikin. Myös tuotevalikoima elää toiveiden mukaan. Etsimme uusia tuottajia ja nykyiset tuottajat pyrkivät kehittämään tuotteitaan asiakkaita kuunnellen. Toivottavasti joskus onnistumme myös yllättämään!

Alkuvuonna valikoimaan on tullut uutuuksina Revontulinautaa, eli herkullista ylämaankarjan lihaa Lapista, Sinkkosen karitsan lihoja niin ikään Lapista, Paijan leipomosta Somerolta luomupullasia ja Jokinotkolta Keiteleeltä erilaisia karitsatuotteita. Uutuuksia on luvassa lisääkin alkavan maaliskuun aikana.Kaiken mehujenkeittelyn ja yritysviestinnän keskellä eläimet ovat nauttineet talvesta tavallaan. Maakunnon kanalassa Vaahteramäessä munitaan tällä hetkellä kovaa vauhtia nuorten kanojen pikkuisia ensimunia, Pikku-Friidoja, ja paistatellaan kevätauringossa terassilla odotellen uuden nurmen kasvua. Jokinotkolla ja Heikkilässä lehmät, sonnit ja aasitkin kahlaavat lumisilla laitumilla.

Olemme mekin ottaneet pieniä irtiottoja, muistaneet pitää itsestämmekin huolta.
Muistakaahan tekin!
Auringosta nauttien,
Friida Vaahteramäki
alias Elina Välttilä
Kommentit

Suositut tekstit