Pääsiäisen kanipaisti ja karamellisoitu valkosipulikastike

 

Kanipaisti:

1 kokonainen kanipaisti

Noin 7 dl liha- tai kasvislientä

Suolaa

Ruokaöljyä

1 sipuli paloiteltuna

1 porkkana paloiteltuna

3 kynttä valkosipulia

1 rkl tomaattipyrettä

2 rkl viini- tai balsamiviinietikkaa

Mustapippuria


Karamellisoitu valkosipulikastike:

8 pientä valkosipulinkynttä (noin 40g) murskattuna

1 dl sokeria

0,5 dl vettä

2 rkl viini- tai balsamiviinietikkaa

3,5 dl kanipaistin uunilientä


Valmistus:

Sulata kani. Suolaa se kauttaaltaan hieromalla 1-2 rkl hienoa suolaa kaikille pinnoille. Anna levätä 15 minuuttia. Kuumenna esim. valurautapadassa öljyä ja ruskista kani molemmilta puolilta nopeasti. Poista kani padasta ja lisää pataan pilkotut sipulit,valkosipulit ja porkkanat. Kuullota kasviksia 5-10 minuuttia. Lisää tomaattipyre ja kypsennä pari minuuttia. Lisää viinietikka, sekoita ja aseta kani takaisin pataan.

Lisää lihalientä puoleenväliin kanipaistia, älä upota kokonaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja peitä pata kannella. Paista uunissa noin 200 asteessa noin tunti tai kunnes kani on kypsä. Nosta kani uunipadasta uuninkestävään tarjoiluastiaan ja laita sammutettuun uuniin odottamaan tarjoilua. Siivilöi pataan jääneestä kaniliemestä puolet ja käytä se kastikkeen tekoon.

Valmista kastike. Mittaa kastikepannuun vesi ja sokeri ja keitä muutama minuutti. Kun seos on hiukan sakeutunut, lisää murskatut valkosipulinkynnet. Keitä miedolla lämmöllä valkosipulimurskaa, kunnes se saa hiukan väriä, varo ettei seos pala. Lisää viinietikka ja sekoita. Lisää siivilöity kanipadan liemi valkosipulikaramelliin ja keitä kastike kokoon. Tarkista maku.






Voit tarjoilla kanin ja kastikkeen erikseen, tai kaataa kastikkeen kanipaistin päälle tarjoiluastiaan. Lisukkeeksi sopivat riisi- ja perunaruuat.

Kommentit

Suositut tekstit