Parempi vaniljakastike
Omenapiirakka-aika lähestyy ja kunnon piirakan kanssa tarjoillaan tietysti myös kunnon kastiketta.
Tämä herkullisen kastikkeen makeutta ja paksuutta voit säätää oman makusi mukaan.
Kastikkeeseen tarvitset:
5 dl Heikkilän juustolan maitoa
3 kpl Vaahteramäen Friida-munien keltuaisia
3 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoa
1/3-1/2 tl vaniljajauhetta
Sekoita ainekset vaniljaa lukuunottamatta kylmänä. Kuumenna seosta vesihauteessa tai varovasti kattilassa melkein koko ajan sekoittaen. Jatka kuumentamista kunnes kastike sakenee ja vielä hetki kunnes se ei enää muutu paksummaksi. Sekoita lopuksi mukaan vanilja äläkä kuumenna enää sen jälkeen. Jäähdytä ja tarjoile.
Jos käytössä ei ole vaniljajauhetta, korvaa noin 1 rkl sokerista vaniljasokerilla. Ohjeen määrällä sokeria kastike ei ole kovin makeaa, ja sokerin määrää samoin kuin paksuutta (perunajauholla) voi säätää maun mukaan.
Ohjeen tähän vaniljakastikkeeseen meille vinkkasi Markus Haapala.
P.S. Jos käytössäsi ei ole Heikkilän maitoa, valitse korvaavaksi mahdollisimman rasvainen maito.
Tämä herkullisen kastikkeen makeutta ja paksuutta voit säätää oman makusi mukaan.
Kastikkeeseen tarvitset:
5 dl Heikkilän juustolan maitoa
3 kpl Vaahteramäen Friida-munien keltuaisia
3 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoa
1/3-1/2 tl vaniljajauhetta
Sekoita ainekset vaniljaa lukuunottamatta kylmänä. Kuumenna seosta vesihauteessa tai varovasti kattilassa melkein koko ajan sekoittaen. Jatka kuumentamista kunnes kastike sakenee ja vielä hetki kunnes se ei enää muutu paksummaksi. Sekoita lopuksi mukaan vanilja äläkä kuumenna enää sen jälkeen. Jäähdytä ja tarjoile.
Jos käytössä ei ole vaniljajauhetta, korvaa noin 1 rkl sokerista vaniljasokerilla. Ohjeen määrällä sokeria kastike ei ole kovin makeaa, ja sokerin määrää samoin kuin paksuutta (perunajauholla) voi säätää maun mukaan.
Ohjeen tähän vaniljakastikkeeseen meille vinkkasi Markus Haapala.
P.S. Jos käytössäsi ei ole Heikkilän maitoa, valitse korvaavaksi mahdollisimman rasvainen maito.
Kommentit
Lähetä kommentti