Popovers - Täytetyt "pannukakkumuffinit"

Kuva: Kerli-Kristi Allikvee
Asiakkaamme Kerli-Kristi vinkkasi meille tämän ihanan reseptin.
Popoversit (miksiköhän näitä kutsuisi suomeksi..?) ovat ihana aamiainen, välipala, tarjottava kahvin kanssa, jälkiruoka, iltapala, tai ihan mikä vaan. Taikinasta tulee pannukakun ja muffinin välimuoto, johon uunissa kohotessaan syntyy kolo ihan itsestään täytettä varten. Täytteeksi käy melkein mikä vaan, niin suolainen kuin makeakin. Tämä versio nautittiin hitaalla lauantaiaamun aamiaisella. Täytteenä oli Heikkilän juustolan hapankermaa ja kirsikkahilloa.

Kerli-Kristi vinkkasi että kannattaa tehdä taikina illalla valmiiksi niin aamulla saa nopeasti herkkua pöytään.


Popovers (12kpl):

2 isoa Friida-munaa
2,5dl Heikkilän juustolan täysrasvaista maitoa
150g Krannin vehnäjauhoja/ Räiskisjauhoja (2,5 dl)
1rkl sulatettua Peltolan tai Heikkilän kirnuvoita + vuokien voiteluun
1 rkl sokeria halutessaan
0.5 tl suolaa

Ainekset sekoitetaan ja taikinan annetaan turvota jääkaapissa noin tunti. Muffinivuoat voidellaan ja laitetaan pariksi minuutiksi lämpenemään tyhjinä 220 asteiseen uuniin. Täytetään muffinivuoan kolot 2/3 ja paistetaan noin 25 minuuttia 225-asteissa uunissa.

Nautitaan heti joko suolaisilla tai makeilla täytteillä

Kommentit

Suositut tekstit