Kylmä suklainen munatoti(Eggnog) ja lämmin juustotarjotin

Nyt tuli Eggspressin koekeittiössä testattua sellainen kombo, jota voin oikein lämpimästi suositella joulukuun iltojen herkutteluhetkiin! Munatoti ja lämmin juustotarjotin ovat oivallinen pikkujoulutarjottava tai vaikka joulupöydän jälkiruoka. Munatoti on suosittu talvijuoma, jonka voi nauttia kylmänä tai lämpimänä, alkoholilla terästettynä tai ilman. Testattu juoma terästettiin vaalealla rommilla ja kaakaoliköörillä, mutta alkoholina voi käyttää myös esimerkiksi viskiä tai konjakkia. Reseptejä on netti pullollaan ja niistä on ensikertalaisen vaikea lähteä valitsemaan. Tämän vanhan reseptin sain suositusten kera, joten uskalsin aloittaa kokeilut sillä. Onnistui hyvin vaikka vaiheita on monta ja valmis juoma oli herkullista! Tämä toti höystetään kaakaolla. Seuraavaksi kokeiltavaksi reseptiksi valitsen vaalean ja lämpimän totin. Vinkkaa vaikka blogin kommentteihin oma reseptisi jos kätköistäsi sellainen löytyy!

Juustotarjottimelta löytyy Heikkilän juustolan Grillijuustoa ja Hilda pitojuustoa, joka on käännelty pannulla hunajassa. Juustojen kanssa oivana makuparina toimivat karpalo ja lakkahillo. 


Kylmä suklainen munatoti


6dl maitoa
1 kanelitanko
2 mausteneilikkaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 Friida kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 dl vaaleaa rommia
0,5 dl kaakaolikööriä
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa

1. Mittaa maito, mausteet ja kaakaojauho kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pienellä lämmöllä noin 5 minuuttia. Poista kanelitanko ja neilikat kattilasta. 

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kaada muna-sokeri seos kattilaan koko ajan sekoittaen.

3. Lämmitä seos kiehuvaksi koko ajan vatkaten. Älä keitä, muuten seos juoksettuu. Jäähdytä juoma kylmäksi tiskialtaassa kylmässä vedessä (tai ulkona lumessa kuten itse tein) ja lisää vaniljasokeri ja halutessasi alkoholit. Jos seos tuntuu liian paksulta, lisää kylmää maitoa.

4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja kaada osa siitä juuri ennen tarjoilua juoman joukkoon. Annostele juoma laseihin, koristele totit kermavaahdolla, ja siivilöi pinnalle hieman kaakaojauhetta. 


Lämmin juustotarjotin


1 Heikkilän juustolan Grillijuusto
1 Heikkilän juustolan Hilda pitojuusto
1 rkl Häntälän Sulo-hunajaa
Kourallinen Marja-areenan karpaloita
Rintasen puutarhatilan lakkahilloa 


1. Paista grillijuusto pannulla tai parilalla molemmilta puolilta. Leikkaa lämmin juusto ohuiksi viipaleiksi. 

2. Paloittele Hilda-juusto pieniksi palasiksi. Lisää lämpimälle pannulle lusikallinen hunajaa. Kierittele juuston paloja hunajassa hetken aikaa. 

3. Tarjoa lämpimät juustot karpaloiden ja lakkahillon kera.  Kommentit

Suositut tekstit