Keitetty patakana
Patakanaan tarvitset:
runsaan kilon painoinen kana
n. 1 ½ l vettä
1 rkl suolaa
laakerinlehti
2 sipulia
porkkana
Valmistus:
1. Poista kanasta turha rasva. Huuhdo se ja pane haaleaan, maustettuun veteen. Lisää myös liemijuuret
2. Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes kana on kypsä. Keittoaika 4 tuntia.
3. Anna kanan jäähtyä liemessään.
4. Kuori halutessasi kylmän liemen pinnalta siihen kertynyt rasva
Juustokastikkeella kuorrutettu kana
Irrota kanapalat luista ja sijoita ne voideltuun uunivuokaan.
Sulata ½ pkt Mesikämmen- tai Viola -juustoa pariin desilitraan kermansekaista maitoa. Keitä, ja kun juusto on sulanut, kaada kastike kanapalojen päälle.
Lämpimät kiitokset reseptistä Mervi von Bellille ja kuvista Maria Merivirralle!
Kommentit
Lähetä kommentti