Keitetty patakana



Munintarotuisen kanan liha sopii erinomaisesti keitettynä valmistettavaksi. Tämän reseptin saimme asiakkaaltamme.






















Patakanaan tarvitset:

runsaan kilon painoinen kana
n. 1 ½ l vettä
1 rkl suolaa
laakerinlehti
2 sipulia
porkkana


Valmistus:

1. Poista kanasta turha rasva. Huuhdo se ja pane haaleaan, maustettuun veteen. Lisää myös liemijuuret
2. Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes kana on kypsä. Keittoaika 4 tuntia.
3. Anna kanan jäähtyä liemessään.
4. Kuori halutessasi kylmän liemen pinnalta siihen kertynyt rasva


Juustokastikkeella kuorrutettu kana

Irrota kanapalat luista ja sijoita ne voideltuun uunivuokaan.
Sulata ½ pkt Mesikämmen- tai Viola -juustoa pariin desilitraan kermansekaista maitoa. Keitä, ja kun juusto on sulanut, kaada kastike kanapalojen päälle.
Kuorruta 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.


Lämpimät kiitokset reseptistä Mervi von Bellille ja kuvista Maria Merivirralle!

Kommentit

Suositut tekstit