Krannin tilan kesätiedote

Krannin tilalla on viime viikkoina tapahtunut paljon isoja ja pieniä muutoksia, joten näin juhannuksen jälkeen lienee paikallaan jonkin sortin tiedote ajankohtaisista kuulumisista. Muutokset tai tässä tapauksessa voitaisiin paremminkin puhua kehityksestä, ovat olleet onneksi myönteisiä ja juuri sinä, MunaEggsPressin asiakkaana olet ollut ostopäätökselläsi myötävaikuttamassa siihen, että minä ja mieheni täällä Krannin tilalla uskomme lähiruuan parissa tehtävän työn tulevaisuuteen ja siihen, että tämä on se juttu johon kannattaa panostaa!LUPAUS LUOMUSTA
Aloitetaan isoimmasta. Kuten EggsPressin blogia seuranneet tarkkasilmäiset lukijat kenties jo keväällä havaitsivat, Krannin tila on päättänyt näyttää vihreää valoa luomulle. Tämä on oikeasti tosi iso juttu ja se kääntää vuodesta 1724 toimineen Krannin tilan historiassa ihan uuden sivun syksyllä 2017. Päätös tarkoittaa sitä, että tämän viljelykauden jälkeen tilamme aloittaa ensimmäinen siirtymäkauden luomu lupauksen lunastamisessa. Tästä saa tykätä, eiks je! Voin jossain kohdin esimerkiksi blogissa kertoa hieman tarkemmin, mitä kaikkea tämä prosessi pitää sisällään ja mitä se meidän tilallamme tarkoittaa. Kyseessä ei ole ihan yksinkertainen juttu.


KRANNIN TILAN OMA KAURAMYLLY
Luomun lisäksi iso juttu on tämä kakkoskohtakin. Krannin tilan kauratuotteet ovat tavoittaneet MunaEggsPressin kautta jo sadat puurolautaset ja leipätaikinat. Kauratuotteet ovat meidän suosituimpia tuotteita ja aika-ajoin olemme saaneet palautetta varsinkin Matty-hiutaleissa esiintyvistä akanajäämistä. Tilanne on ollut kimurantti niin asiakkaalle kuin meillekin tuottajina. Ette tiedä kuinka paljon olen sadatellut asiaa viimeisen puolen vuoden aikana. Tuote kun on erinomaisen hyvänmakuinen, mutta joukossa esiintyy aika-ajoin se noin 0,05 % kuorijäämää. Eihän se ole vaarallista, mutta tosi kurjaa ja ikävää, eikä niin pitäisi olla. Voin blogissa jossain kohdin valottaa asian taustoja seikkaperäisemmin, mutta koska me pientoimijana voimme kilpailla ainoastaan erinomaisella tuotteella ja laadulla, päätimme hankkia Krannin tilalle oman kaurankuorinta- ja hiutalointilinjaston. Tämä poistaa (pidetään peukut ja varpaatkin pystyssä) yllämainitun ikävän ongelman ja toisaalta lopettaa runsaan viljan rahtaamisen yhteistyökumppaninamme toimivaan myllyyn ja takaisin, kun voimme valmistaa kauratuotteet itse tilalla. Tuotteiden laatu paranee ja hiilijalanjälki pienenee! Ensimmäiset koneet saapuivatkin noin kuukausi sitten ja nyt viljakuivaamon, kotoisemmin kuivurina tunnetun rakennuksen tiloja saneerataan linjaston asennusta silmällä pitäen kuntoon. Jos luoja suo, syksyllä 2017 linjasto pärähtää käyntiin! Tää on huippujuttu!


LAARINPOHJATARJOUS MATTYSTÄ
Edellä mainittuun kohtaan sivuhuomautuksena liittyen Matty-kauran laarit ovat vajonneet varsin vähiin. Koska olemme aidon lähituotteen kanssa tekemisissä, joskus saatu satovarasto myös ehtyy. Rakkaat asiakkaat – saanen täten ilmoittaa, että Mattystä on saatavilla nyt viimeiset hiutalepussit ennen syksyn uutta satoa. Syksyllä, elo-syyskuun tienoilla, jos kesän ajan sataa ja paistaa osapuilleen toivotusti, saamme jälleen uutta ja tuoretta kauraa ja hyvästä sadosta riittää sitten koko ensi vuodeksi jälleen herkullisia kauratuotteita. Nyt myymme viimeiset Mattyt pienellä alennuksella EggsPressissä keskiviikosta lähtien: Hinta juuri tuon akanaongelman takia alennettu nyt 3 euroon per pussi. Ette kuitenkaan jää ilman erinomaista kauratuotetta, sillä oletteko maistaneet jo Rouheaa Rockya? Se on erinomaisen pehmeän ja samettisen kaurapuuron raaka-aine, jossa hiutaleet ovat isohkoja (siitä nimi) ja kuten Mattykin, höyryttämättömiä ja käsittelemättömiä. Ja Rockya riittää kesän yli uuteen satoon asti, sitä kun kylvettiin viime vuonna enemmän.


KUUMA TUOTEUUTUUS – RÄISKIS! 
Kesän kunniaksi on luvassa myös tuoteuutuus! Saanen esitellä juhannusviikolla lanseeratun uutuustuotteen: RÄISKIS – erikoisjauhoseos 1 kg pussin räiskäleisiin, lättyihin ja vohveleihin. Lisää vain Friida-muna, maito ja ripaus sokeria ja nauti tuoreista ja herkullisista ohukaisista! Nam! Tuote sisältää Krannin tilan omalla reseptillä valmistetun jauhoseoksen vehnästä, kaurasta ja ohrasta. Tuotetta on saatavissa 27.6. alkaen MunaEggsPressissä kesän 2017 ajan! Lupaan, että myös syksyllä luvassa on tuoteuutuuksia!


UUDET KOTISIVUT
Ja hei, viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, pari viikkoa sitten saimme uudistettua Krannin tilan kotisivut. Käykää ihmeessä katsomassa ja kurkkaamassa. Sieltä löydät kaikki tuotteemme (paitsi juuri ilmestyneen räiskiksen), reseptejä suolaisiin ja makeisiin herkkuihin sekä mielenkiintoisen palan tilan historiaa www.krannintila.fi Ja käy myös ihmeessä tykkäämässä meistä myös facebookissa www.facebook.com/krannintila niin pysyt kärryillä ajankohtaisista Krannin tilan kuulumisista parhaiten!


Aurinkoisia kesäterveisiä lähettävät

Krannin tilan Anne ja Olli      

Kommentit

 1. Hei, yhtään ei akanat ole haitanneet, jotenkin mielestäni ne kuuluvat aitoihin maalaiskaurahiutaleisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiina! Mukava kuulla, että olet ollut muutamista sattumista huolimatta tyytyväinen Krannin tilan tuotteisiin! Jokainen ostopäätös merkitsee meille tuottajina paljon <3 yt. Krannin tilan Anne

   Poista
 2. Hienoja uutisia, onnittelut! Ja minuakaan ei muutamat akanat ole kyllä yhtään haitanneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nina! Kiitos ja olemme iloisia itsekin näistä päätöksistä :) Mukava myös kuulla, että olet ollut tyytyväinen tuotteisiimme, vaikka joukossa on kuorijäämiä esiintynytkin. Toivottavasti ongelma saadaan selätettyä syksyllä, kun oma mylly saadaan toimintaan. yt. Krannin tilan Anne

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit