Lohilaatikkoa, timjamipaahdettuja punajuuria ja uppomuna


Leipävuoassa valmistetusta lohilaatikosta saa näyttävät annospalat. Kruunaa kokonaisuus uppomunalla ja punajuurilla.




Lohilaatikko

300 g leppäsavu kirjolohifilettä

80 g sipulia ( freesattu )

20 g voita

500 g kiinteää perunaa ( viipaloitu )

munamaitoa ( 3 kananmunaa/ 0.5 l maitoa )

suolaa / valkopippuria)




1. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla. Voitele vuorattu leipävuoka voisulalla.

2. Lado puolet viipaloiduista perunoista vuoan pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Asettele puhdistettu savukala perunakerroksen päälle ja painele tasaiseksi n. 2 cm kerrokseksi.

4. Asettele loput perunaviipaleet tasaiseksi kerrokseksi ja mausta.

5. Kaada munamaito vuokaan.

6. Paista ensin 175°C n.15 min. Pudota uunin lämpö 150°C ja paista vielä n 45 min.

7. Anna vetäytyä rauhassa painon alla.

8. Kumoa ja leikkaa annospaloiksi.




Timjamipaahdetut punajuuret

500 g punajuuria

1 rkl oliiviiöljyä

tuoretta timjamin oksaa

suolaa ja mustapippuria myllystä




1. Kuori punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Laita punajuurilohkot uunivuokaan. 

2. Ripottele pinnalle oliiviöljy ja mausta timjamilla, suolalla sekä pippurilla. 

3. Paahda punajuuria uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä.


Uppomunat

1 l vettä

1/2 dl väkiviinaetikkaa

4 kpl munaa (1/ruokailija)

1/4 tl suolaa


1. Kuumenna vesi ja etikka kiehuvaksi. Vähennä lämpöä niin, että vesi kiehuu rauhallisesti poreillen.

2. Riko muna kuppiin.

3. Pyöräytä vettä kauhalla niin, että siihen syntyy pyörre.

4. Liu'uta muna varovasti kiehuvaan veteen. Kypsennä 3 - 5 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Voit kypsentää kattilassa 3 - 4 munaa kerrallaan.

5. Nosta uppomuna vedestä reikäkauhalla, valuta hyvin ja ripottele päälle suolaa.

Kommentit

Suositut tekstit