Osterivinokasreseptejä

Osterivinokkaat ovat maukkaita perussieniä, jotka sopivat hyvin muun muassa sienikastikeeseen, sienikeittoon tai risottoon. Niitä voidaan käyttää myös kantarellin täydennyksenä.

Tässä kaksi oivaa tapaa osterivinokkaiden valmistukseen. 


Osterivinokkaat spagetin kera (kolmelle hengelle)


Tarvitset:

400g tuoreita osterivinokkaita
voita
suolaa
mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
3 kevätsipulia
210g spaghettia
tuoretta lehtipersiljaa
tarjoiluun parmesanjuustoa

Leikkaa sienet reiluiksi suupaloiksi. Koska jalat voivat olla sitkaampia, ne kannattaa siivuttaa pienemmiksi.

Laita pari ruokalusikallista voita pannulle ja kun voi alkaa sihistä, heitä sienet mukaan ja paistele rauhassa niihin kaunis väri. Keskilämpö riittää. Osterivinokasta voi rauhassa kypsyttää hetken. Lisää voita jos siltä tuntuu.

Raasta puolikypsien sienten pinnalle muhkea valkosipulinkynsi. Hienonna kevätsipuli varsineen päivineen ja lisää se sienten joukkoon viime minuuteilla. Mausta lopuksi mustapippurilla ja suolalla.

Pasta kannattaa keittää suolavedessä sienten paistuessa. Valuta pasta ja lisää senkin joukkoon vähän voita. Kumoa pannullinen sieniä pastan päälle ja lisää pilkottu lehtipersilja pintaan.
Tarjoile parmesanin kera.


Siideripaistetut osterivinokkaat


Tämä resepti on yksinkertaisen kaunis yhden hengen ateriaidea aamiaiselle, lounaalle tai illalliselle.

Tarvitset:

25g voita
200g viipaloituja osterivinokkaita
100ml omenasiideriä
4 tuoretta timjaminoksaa
1 valkosipulinkynsi
1 Friida-muna
Paksu viipale hapanjuurileipää

Sulata voi pannulla. Paista sieniä korkeassa lämpötilassa kunnes ne ovat kypsyneet.
Mausta hyvin. Lisää siideri- ja timjaminoksa seosta pannulle kunnes se sakenee paksuksi siirappiseksi kastikkeeksi.

Paista muna ja paahda leipäviipale. Halkaise valkosipulinkynsi kahteen osaan ja hiero sitä paahdetulle leivälle. Laita paistetut sienet leivän päälle, lisää muna ja mausta mustapippurilla ja timjamilla.


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit