Lahnis-loota eli Särvin lahnajauhelihalaatikko

Joko olet päässyt tutustumaan lahnajauhelihaan? Tuotetta saa kevyesti maustettuna originalina ja tex mex -maustettuna Eggspress-pysäkeiltä ympäri Suomen tilaamalla osoitteesta www.eggspress.fi 

Lahnajauheliha on monikäyttöinen tuote esimerkiksi kalapulliin tai -pihveihin.

Kuva: Samuli Karjula

Tämän laatikkoreseptin meille taikoi Samuli Karjula.

Tarvitset
1pkt Särvin Tex-Mex lahnajauhelihaa
0,75l Heikkilän maitoa
0,25l Heikkilän maalaisjukurttia
3 Friida-kananmunaa
400g makaronia
2 isoa porkkanaa
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
Tabascoa
Paprikajauhetta
Pippuria
Suolaa

Päälle: (kermajuustoraastetta ja ruohosipulia)

Tee näin.
1) Laita uuni lämpiämään noin 200 asteeseen. 2) Sulata Särvin (tai ota jo edellisenä iltana sulamaan)
3) Keitä makaronit ohjeen mukaan.
4) raasta porkkanat ja hienonna sipulit. Lisää kypsien makaronien sekaan.
5) Vatkaa munamaito sekoittamalla jugurtti, kananmuna ja maito suureen kulhoon. Lisää noin 1rkl tabascoa, 1tl paprikajauhetta, 2 tl suolaa, 1tl pippuria.
6) Revi Särvin pieniksi muruiksi uunivuokaan. Lisää sekaan makaronit, porkkanaraaste ja sipulit. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
7) Kaada munamaito uunivuokaan. Raasta pinnalle halutessasi kermajuustoa ja hienonnettua ruohosipulia.
8 ) Paista uunissa keskitasolla noin tunnin ajan. Sammuta uuni ja anna vetäytyä vielä noin 10 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit