Syksy tulee! Valmista paahtopaistista maistuva ateria

Syksy ja viilenevät kelit houkuttelevat uuniruokien, patojen ja paistien valmistukseen.
Tällä ohjeella valmistat naudan paahtopaistin helposti ja herkullisesti. Eggspressin koekeittiössä uuniin pääsi Jokinotkon karjatilan luomunaudan paahtopaisti.


Tarvitset:

Naudan paahtopaisti 
Suolaa
Mustapippuria
Timjamia
Öljyä vuokaan

Kastikkeeseen:
Lihan paistoliemi
1 sipuli
1 prk (2dl) kermaa


Lihan valmistus

Poista paistista tarvittaessa kalvot ja paista pinnat kiinni kuumalla pannulla.
Mausta pinta (savu)suolalla ja mustapippurilla. Siirrä paisti öljytyn vuoan pohjalle.
Lisämakua saat kun teet paistille timjamipedin ja -peiton.

Paista uunissa n.120-150 asteessa niin kauan kunnes paistomittari näyttää 57-59 astetta (medium) tai jos haluat paistisi kypsäksi asti, 62-65 astetta.
Paisti on parhaimmillaan kun sen antaa paistamisen jälkeen levätä foliossa. Lihan sisälämpö nousee vielä foliossa, joten uunissa paisto kannattaa jättää asteikon alarajalle.

Kastike

Siivilöi paistoliemi kasariin, lisää pieneksi pilkottu sipuli ja lopuksi kerma.
Keitä kunnes kastike sakenee.
Paistoliemi yleensä riittää mausteeksi, mutta kastiketta voi tarvittaessa maustaa oman maun mukaan.


Tarjoile kauden kasvisten kera.

Kommentit

Suositut tekstit